Jernbane

Jernbane

Jernbane projekter kræver grundlæggende erfaring og forskellige former for anvendelse af målinger. Med RAiL:Y systemet kan vi tilbyde en mere effektiv projektstyring til alle opmålingsopgaver på og omkring banen:

 • Indmåling af eksisterende forhold til stoppemaskine
 • As-built indmåling og dokumentation af sporgeometri (GPS/GNSS onboard)
 • Jernbane konstruktioner (slab track)
 • Scanninger af spor og omkringliggende forhold

RAiL:Y - Railway Trolley System

 • RAiL:Y-systemet er baseret på spormålingssystemet GEDO CE (Trimble Navigation Limited) og blev integreret med in-house systemet raillakai af vores partner GI-CONSULT. I 2013 fik systemet navnet RAiL:Y.
 • Systemet kan bruges til at konstruere slab tracks (spor med fast befæstigelse), bygge ballast spor og dokumentation med nøjagtigheder på henholdsvis sub-millimeter, millimeter og centimeter. Det fleksible setup muliggør en hurtig og simpel konvertering af trolley systemet til de forskellige opgaver på pladsen.

RAiL:Y-systemet kan måle sporets bredde, hældning og position samt omkringliggende forhold. Alle sensorer og elektroniske komponenter er integreret i den centrale del af trolleyen. Der er monteret et extensometer på to kuglelejer, som er placeret 14 mm under indersiden af skinnen, når systemet anvendes. Hældningen bliver målt af et inclinometer og et odometer, hvis tandrem registrerer trolleyens bevægelse, da den er forbundet til trolleyens hjul.

RAiL:Y systemet kan adaptere en totalstation, GPS/GNSS modtager, en scanner eller et prisme. Software understøtter brugen af totalstation Trimble S8-1 ”Robotic”. GNSS positionering udføres med en Trimble GPS/GNSS modtager (eks. Trimble R8-3). Yderligere kan RAiL:Y adaptere en FARO Fokus3D laser scanner til brug for indmåling af fritrumsprofiler.

RAiL:Y er en værktøjspakke til brug for indmålinger, registrering og analysering af jernbanesporets placering, samt konstruktion og vedligehold. Systemet er specielt udviklet til at optimere opgaver og processer mellem marken og kontoret i forbindelse jernbanearbejder. Der anvendes standardiserede teknikker og dataformater til at udveksle informationer med førende applikationer inden for jernbanedesign og vedligehold.

RAiL:Y - indmåling ved stopning

Værktøjer for stopningsopgaver

En eller to operatører kan hurtigt og effektivt udføre en før-indmåling af et ballastspor. Ved brug af en eller to trolley-konfigurationer kan nøjagtig positionering af sporet indmåles af en Trimble S-series totalstation. Trolleyen kan nemt flyttes til og fra sporet, hvilket gør, at den ikke kommer i vejen for stoppemaskinens arbejder. Programmet, som anvendes på kontoret, kan processere og analysere registreringer i marken og udveksle med eksterne programmer. Programmet, som anvendes til stoppemaskinen, kan processere og analyse registeret data. Systemet forbereder data til stoppemaskinen ved brug af registreringer fra Vorsys. Tamp supporterer standardformater og dataudveksling med stoppemaskiners systemer.

Vorsys software er udviklet til brug for før-indmåling af sporet før stopning. Programmet anvendes på en Trimble TSC3 controller og integrerer controllerens målefunktioner. Controlleren er forbundet til trolleyen gennem en trådløs forbindelse for at undgå kabler.

Fordele:

 • Hurtig levering af data til stoppemaskiner reducerer tid og omkostninger
 • Reduktioner af driftstop ved konstruktion og vedligehold
 • Simple registrering af sporets position, mål og hældninger i én operation
 • Nøjagtig verificering af sporgeometri
 • Import af projekteret linjeføring fra digital projektmateriale
 • Linjeføringseditor muliggør validering af design information før anvendelse. Indmåling efter stoppemaskine reducerer dobbelt arbejde og tilfører real-time kvalitetskontrol

RAiL:Y - spordokumentation

Værktøjer for spordokumentation med RAiL:Y trolley: Én operatør kan hurtigt og effektivt dokumentere eksisterende sporgeometri. Positioneringen måles med Trimble GNSS modtager eller Trimble S-Series totalstation. Trolleyen kan nemt flyttes til og fra spore, hvilket gør, at den ikke kommer i vejen for andre arbejder i sporet.

​REC-Software optimerer dokumentationen af sporets geometri gennem registreringer med Trimble TSC3 Controller. Programmet, som anvendes på kontoret, kan processere og analysere registreringer i marken og udveksle med eksterne programmer.

RAiL:Y - Slab Track

​Værktøjet for Slab Track konstruktion og justering

Én operatør kan hurtigt og effektivt dokumentere eksisterende sporgeometri. Positioneringen måles med Trimble GNSS modtager eller Trimble S-Series totalstation. Trolleyen kan nemt flyttes til og fra sporet, hvilket gør, at den ikke kommer i vejen for andre arbejder i sporet. Programmet, som anvendes på kontoret, kan processere og analysere registreringer i marken og udveksle med eksterne programmer.

Programmet, som anvendes i marken, er integreret i Trimble TSC3 controller og er optimeret for slab track konstruktion, justering og verificering. Programmet kan processere, analysere og forberede as-built dokumentation.

  Kontakt os