Forsyningsovervågning

Anvendelse af satellitdata i overvågningen af ledningsnettet
giver højere forsyningssikkerhed og store besparelser.

Infrastruktur & Klima

Et land i bevægelse

Det er almindeligt kendt, at vores land bevæger sig over tid. Men det nye er, at vi nu kan beregne og kortlægge selv de mindste hævninger og sænkninger ved hjælp af satellitdata.

Regionale og lokale ændringer i jordens overfladelag har stor betydning for den underjordiske infrastrukturs funktionalitet, herunder ledninger og rør.

Tilstandsbaseret vedligeholdelse

Selv bevægelser på få millimeter om året kan akkumulere over tid og dramatisk reducere levetiden for ledningerne, når millimeter bliver til centimeter og mere. Men ved at udnytte satellitdata kan vi følge bevægelserne tæt på realtid og foretage præcise fremskrivninger af faldforholdene.

Dette gør det muligt for os at implementere en mere tilstandsbaseret vedligeholdelse af ledningsnettet, hvilket resulterer i højere forsyningssikkerhed og store besparelser.

Satellitdata

Vores anvendelse af satellitdata giver os en enestående mulighed for at overvåge eksisterende ledningsanlæg og hjælper os med at planlægge nye projekter ved at kombinere disse data med geologiske informationer.

Resultatet er markante økonomiske besparelser ved at projektere faldforholdene i den rigtige retning fra start og dermed optimere levetiden for de nye ledninger.

Vidste du, at for eksempel kan afskrivningsperioden for kloakrør normalt være 70-80 år? Men hvis faldforholdene påvirker funktionaliteten negativt, kan denne periode blive væsentligt reduceret.

Vi overvåger løbende

Vi fokuserer også på omkostningseffektivitet. Ved løbende overvågning af terrænets bevægelse og faldforholdene i ledningerne kan den tilstandsbaserede vedligeholdelse give millionbesparelser.

Vores tilgang er desuden skalerbar, da vi i den indledende screeningsfase opdeler overvågningsområderne og indsatsen lader indsatsen være behovstyret