Effektiv landmåling og monitering under samme tag

Effektiv landmåling og monitering under samme tag

Sådan lyder overskriften fra en artikel i Licitationen, hvor Dieter Heinz og Nikolaj Halborg fra SMT Nordic og HLM bliver interviewet om HLM Groups nye selskab SMT Nordic.

Læs mere her eller herunder:

SMT Denmark blev stiftet i 2011, hvor selskabet fik til opgave at monitere udførslen af Cityringen i København efterfulgt af en række prominente projekter rundt i Danmark. Igennem de seneste fire år har SMT Denmark haft et tæt samarbejde med HLM Landmåling, som for nyligt valgte at overtage virksomheden, nu under navnet SMT Nordic, med tyske Angermeier og østrigske Geodata som medejere.

Totalløsning inden for monitering

På baggrund af nyeste teknologi og den store knowhow, som er blevet oparbejdet gennem årene, tilbyder SMT Nordic både monitering, inspektioner, visualisering og rådgivning – en totalløsning, der skaber tryghed og overblik for kunderne.

”Vi sikrer den nødvendige information til at kunne træffe korrekte beslutninger. Når man borer med tonstunge maskiner er det vigtigt at kunne monitere selve konstruktionen og de omkringliggende bygninger, så man straks kan gribe ind, hvis der skulle opstå sætninger, svingninger eller deformationer,” forklarer Dieter Heinz, teknisk ansvarlig hos SMT Nordic.

”Vores monitering og dokumentation foregår automatisk via sensorteknologi og dataloggere, som vi selv har udviklet, og vi kan visualisere resultaterne i henhold til kundens konkrete ønsker og behov. Systemerne er gennemtestede, og vi leverer vores services som en samlet pakke, hvilket skaber vished for kunden om, at alt er under kontrol fra start til slut,” fortsætter han.

Specialistviden på flere fronter

Med tilføjelsen af SMT Nordics kompetencer og erfaring styrker HLM Landmåling deres position som en af byggebranchens foretrukne samarbejdspartnere inden for måling, dataindsamling, monitering og kvalitetssikring på Danmarks største anlægsprojekter.

Effektiv landmåling

”I HLM har vi en stor berøringsflade med nogle af branchens førende entreprenører, og vi oplever, at de typisk efterspørger én samarbejdspartner, som de kan gå til for at få løst alle deres udfordringer forbundet med byggeriet. Her er det en stor fordel, at vi kan trække på SMT Nordic, når vi skal løse opgaver relateret til monitering og geoteknik, og vi har også baglandet i form af Angermeier og Geodata, der er to mastodonter inden for branchen,” udtaler Nikolaj Halborg Sørensen, kundedirektør hos HLM Landmåling.

”Man kan sige, at HLM er blevet en one-stop shop, som kan bidrage med specialiseret viden på flere fronter, og vi foretrækker at være med allerede i tilbudsfasen, da det skaber de bedste forudsætninger for at optimere projektet og komme eventuelle udfordringer i forkøbet,” slutter han.